Τα συστήματα κλιματισμού μεγάλης κλίμακας αυτά είναι σχεδιασμένα να διαμορφώσουν και να διατηρήσουν την ατμόσφαιρα στο χώρο σας ακόμα και κάτω από δύσκολες συνθήκες. Αποτελούν την καλύτερη και ποιοτικότερη λύση για εγκαταστάσεις μεγάλης έκτασης όπως:

  • κτήρια γραφείων
  • μεγάλες κατοικίες
  • ξενοδοχεία
  • χώρους άθλησης και εστίασης
  • εργοστάσια

Τα συστήματα αυτής της κατηγορίας ενσωματώνουν προηγμένες τεχνολογίες οι οποίες επιτυγχάνουν εξαιρετική απόδοση, οικονομική λειτουργία και καλύπτουν κάθε ανάγκη για θέρμανση, ψύξη και εξαερισμού του χώρου, δημιουργώντας ένα ευχάριστο περιβάλλον.

Συστήματα VRF

Η σειρά CITY MULTI είναι η απάντηση της Mitsubishi Electric για μεγάλης κλίμακας VRF (Μεταβλητής Ροής Ψυκτικού) εφαρμογές. Το σύστημα VRF, που αποτελεί το συνδυασμό πολλών εσωτερικών μονάδων με μία εξωτερική, μπορεί και ρυθμίζει τη ροή του ψυκτικού υγρού ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε χώρου. Η αποτελεσματικότητα της σειράς δεν υστερεί πουθενά και προσφέρει αυξημένη ενεργειακή απόδοση, αξιοπιστία και εξοικονόμηση ενέργειας.

Η σειρά CITY MULTI αποτελεί μια απλή και ευέλικτη λύση όπου υπάρχει η απαίτηση για δυνατότητα εναλλαγής μεταξύ θέρμανσης και ψύξης, διασφαλίζοντας ένα σταθερό, άνετο εσωτερικό κλίμα. Με ένα ευρύ φάσμα άνω των 80 εσωτερικών μονάδων, η Mitsubishi Electric δίνει αμέτρητες επιλογές ώστε να καλυφθούν οι απαιτήσεις οποιασδήποτε σύγχρονης κτηριακής εγκατάστασης.

Η Mitsubishi Electric παρέχει επίσης τη δυνατότητα για ταυτόχρονη θέρμανση και ψύξη μέσω των R2 και WR2 συστημάτων. Η διαφορά εδώ είναι ότι αυτό επιτυγχάνεται μόνο μέσα από δύο σωλήνες αντί για τους συμβατικούς τρεις. Με τη χρήση της 2-σωλήνιας τεχνολογίας της Mitsubishi Electric για ανάκτηση θερμότητας, μπορεί να επιτευχθεί σημαντική εξοικονόμηση στο ετήσιο κόστος λειτουργίας. Διεύρυνση του φάσματος των δυνατοτήτων των CITY MULTI εφαρμογών αποτελεί το υδρόψυκτο WR2 σύστημα. Αυτό το σύστημα όχι μόνο προσφέρει ανάκτηση θερμότητας από το ψυκτικό κύκλωμα, αλλά και μέσω κυκλώματος νερού, προσφέροντας έτσι διπλές δυνατότητες ανάκτησης θερμότητας.

Με προηγμένη τεχνολογία, σε συνδυασμό με υψηλό επίπεδο ελέγχου των μονάδων ακόμα και από το Ίντερνετ, το σύστημα CITY MULTI γίνεται πιο φιλικό από ποτέ και βρίσκεται στην κατάλληλη θέση για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς.

Συστήματα Lossnay

Ο στόχος του σωστού εξαερισμού σε συνδυασμό με τον κλιματισμό, τόσο σε οικιακά όσο και σε επαγγελματικά κτήρια, είναι να παρέχουν κατάλληλες συνθήκες κάτω από τις οποίες οι άνθρωποι να μπορούν να ζουν και να εργάζονται με άνεση και ασφάλεια. Οι εναλλάκτες Lossnay από τη Mitsubishi Electric δημιουργήθηκαν για αυτόν τον σκοπό.

Το σύστημα Lossnay της Mitsubishi Electric, αναπτυσσόμενο και βελτιούμενο εδώ και 30 χρόνια προς αυτόν τον σκοπό, έχει τελειοποιήσει την ενεργειακή αξιοποίηση του αποβαλλόμενου από τον εξαερισμό αέρα. Οι μονάδες Lossnay ανακτούν την ενέργεια που αποβάλλεται μέσω του εξαερισμού και την επαναχρησιμοποιούν για τη θέρμανση ή την ψύξη του εισερχόμενου καθαρού αέρα, προσφέροντας έτσι ως και 30% εξοικονόμηση ενέργειας σε σχέση με τις αρχικές ανάγκες για θέρμανση ή ψύξη.

Το μυστικό του συστήματος Lossnay έγκειται στη χρησιμοποίηση ενός διαφράγματος κατασκευασμένο από ειδικά επεξεργασμένο χαρτί το οποίο διαχωρίζει πλήρως τις εισαγόμενες και εξαγόμενες ποσότητες αέρα, διασφαλίζοντας ότι μόνο καθαρός αέρας εισάγεται στο εσωτερικό περιβάλλον.

Η δυνατότητα αυτού του εξειδικευμένου χαρτιού για ταχεία μεταφορά θερμότητας και υγρασίας εξασφαλίζει υψηλής απόδοσης συνολική ανταλλαγή θερμότητας όταν ο εισερχόμενος και εξερχόμενος αέρας το συναντούν.

Το σύστημα Lossnay είναι η πιο κατάλληλη λύση σε περιπτώσεις που απαιτείται υψηλής ποιότητας αέρας, συνδυασμός ψύξης, θέρμανσης και εξαερισμού και ταυτόχρονα εξοικονόμηση ενέργειας.

Αέρος-Νερού

Οι μονάδες της σειράς αυτής είναι η λύση που προτείνει η Mitsubishi Electric για θέρμανση, ψύξη και ταυτόχρονη παροχή ζεστού νερού με τη χρήση ενός μόνο συστήματος. Ο συνδυασμός των μονάδων αυτών με τα συστήματα CITY MULTI VRF, είναι συνδυασμός επιτυχίας. Χάρη στην υψηλή τεχνολογία επιτυγχάνεται μέγιστη εκμετάλλευση της ενέργειας, οικονομική λειτουργία και ταυτόχρονα προστασία του περιβάλλοντος.

Η σειρά αυτή προσφέρει την δυνατότητα επιλογής από δύο τύπους μονάδων, καθεμιά από τις οποίες έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και τεχνολογικά πλεονεκτήματα με σκοπό να καλύψουν διαφορετικές ανάγκες.

Μονάδες Booster

Μονάδες HEX

Οι μονάδες τύπου Booster προσφέρονται αποκλειστικά για την παροχή ζεστού νερού θερμοκρασίας μέχρι 70οC, κάτι που γίνεται χωρίς τη χρήση ηλεκτρικής αντίστασης. Σε συνεργασία με τις εξωτερικές μονάδες Heat Recovery R2 και WR2 επιτυγχάνεται υψηλή εξοικονόμηση ενέργειας. Είναι κατάλληλο τόσο για οικιακές εφαρμογές όπως ενδοδαπέδια θέρμανση και ζεστά νερά χρήσης όσο και για επαγγελματικές εφαρμογές, για παράδειγμα σε ξενοδοχεία ή γυμναστήρια για θέρμανση της πισίνας και για ζεστά νερά χρήσης σε αποδυτήρια.Δίνεται η δυνατότητα συνεργασίας με ηλιακούς συλλέκτες για επιπλέον αύξηση της απόδοσης.
 Οι μονάδες HEX (heat exchanger) έχουν διπλή λειτουργία. Παρέχουν ζεστό νερό θερμοκρασίας μέχρι 45oC αλλά και κρύο έως και 8οC. Μπορούν να συνδεθούν στις εξωτερικές μονάδες όλων των σειρών CITY MULTI πετυχαίνοντας υψηλή ενεργειακή απόδοση. Λόγω της δυνάτοτηας του για παραγωγή ζεστού αλλά και κρύου νερού, οι μονάδες αυτές βρίσκουν εφαρμογή όχι μόνο για τη θέρμανση αλλά και για το δροσισμό χώρων, οικιακών και επαγγελματικών, μέσω ενδοδαπέδιων ή μη συστημάτων. Επίσης, ο συνδυασμός τους με ηλιακούς συλλέκτες μπορεί να αυξήσει την απόδοση του συστήματος.

Στα πλεονεκτήματα της σιεράς αυτής συγκαταλέγονται:

  • Υψηλή ενεργειακή απόδοση, μείωση απωλειών
  • Οικονομικότερη λειτουργία σε σχέση με τα συμβατικά μέσα
  • Δυνατότητα χρήσης σε πολλές εφαρμογές
  • Μειωμένες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα